Behandling af angst

Livet med angst er svært og dybt forstyrrende, og personer med angst kan ende op med en isolerende adfærd, fordi man afholder sig fra at gøre ting, som man finder angstprovokerende.

Der er dog professionel hjælp at hente, når det kommer til angst. Der er et utal af behandlingsmuligheder,  der kan hjælpe med at gøre angsten håndterbar og forbedre din livskvalitet. Behandlingsmuligheder inkluderer blandt andet:

 • Kognitiv terapi
 • Medicin
 • Samtalebehandling
 • Motion
 • Komplementære behandlingsformer som NADA-akupunktur
 

I indlægget her vil vi forklare, hvad angst er, hvordan det manifesterer sig og hvilke symptomer det kan give. Vi vil også dykke ned i, hvordan livet med angst kan se ud, og hvordan du aktivt kan deltage i dit eget behandlingsforløb.

Hertil vil vi fortælle lidt om, hvordan NADA-akupunktur kan hjælpe med at finde en indre ro og dæmpe angsten. Vi er glade for at kunne tilbyde denne service i NADA-caféen, hvor vores engagerede team af uddannede NADA-behandlere står klar til at hjælpe dig med bedre at kunne håndtere din angst.

Sammen kan vi arbejde på at skabe et liv med mindre angst og mere velvære.

Hvad er angst?

Angst er en normal reaktion på stress og kan opstå i forbindelse med mange situationer, f.eks. ved arbejdsrelaterede problemer, eksamen eller sygdom. Men for nogle mennesker bliver disse naturlige reaktioner så intense, at de udvikler sig til en reel sygdom og overtager deres liv.

Angst er i sig selv en naturlig reaktion på situationer, der føles farlige. Det kan ses som en forsvarsmekanisme, der sørger for, at vi reagerer på en bestemt situation, der føles faretruende. Reaktionen gør os klar til at flygte eller forsvare os selv.

Men når angst går hen og bliver en gene, oplever vi denne forsvarsmekanisme i situationer, der ikke burde udløse angst. Det kan f.eks. være i sociale sammenhænge og generelle hverdagssituationer, hvor angstreaktionen er ude af proportion med virkeligheden.

Symptomer på angst kan være mange og varierende, men omfatter ofte:

 • Bekymring
 • Frygt
 • Søvnforstyrrelser
 • Koncentrationsbesvær
 • Fysiske symptomer som hjertebanken, sved, træthed og maveproblemer
 

Er der forskellige former for angst, og hvad er forskellen?

Der findes mange forskellige typer og variationer af angst. Der er generaliseret angst, panikangst, fobier – herunder social fobi, agorafobi og enkeltfobi – og endda tvangslidelser.
 
Hver af disse tilstande har forskellige karakteristika, men fælles for dem alle er, at de indebærer en eller anden for uforholdsmæssig frygt eller bekymring.
 
 • Generaliseret angst (GAD): Denne form for angst er en kronisk tilstand, hvor personen konstant føler sig ængstelig og bekymret for en række forskellige ting – ofte uden en specifik grund.
 • Panikangst: Personer med denne lidelse oplever pludselige og uventede panikanfald, der kan føles som om, man skal dø. Denne ubehagelige situation skaber en situation, hvor vedkommende bliver overvældet af en enorm frygt for at opleve flere angreb.
 • Sygdomsangst: Sygdomsangst er en form for angst, hvor man konstant bekymrer sig om at være alvorligt syg, og selvom læger bekræfter, at der ikke er noget galt, fortsætter bekymringerne.
 • Fobier: Fobier er intens frygt for specifikke objekter, situationer eller aktiviteter. Det kan omfatte alt fra frygt for edderkopper, for at flyve eller for at være i generelle omgivelser uden for hjemmet.
 • Social angst: Denne type angst indebærer en dyb frygt for sociale situationer, hvor personen er bange for at blive dømt og kritiseret af andre. Det kan føre til, at man isolerer sig selv fra sociale situationer, og at man har intens angst, når man skal deltage i sociale begivenheder.
 • OCD: Denne form for angst er karakteriseret ved tvangstanker og tvangshandlinger, som personen føler sig nødsaget til at udføre for at lindre deres angst – også selvom det kan have negative konsekvenser til følge.
 
Hver af disse angsttyper har forskellige symptomer og karakteristika, som kræver en individuel behandlingsplan. Det er vigtigt at søge hjælp, hvis du eller nogen, du kender, oplever symptomer på en angstlidelse, så det ikke udvikler sig yderligere.
 
Det er også vigtigt, at man hurtigst muligt lærer at tackle eller blive fri for angsten.
 

Hvordan udvikler angst sig?

Angst udvikler sig ofte gradvist og kan starte på et hvilket som helst tidspunkt i livet. Der er mange medvirkende faktorer, der kan gøre, at en person udvikler angst, som blandt andet inkluderer:
 
 • Stress
 • Genetik
 • Kemisk ubalance i hjernen
 • Personlighedsfaktorer
 • Traumatiske oplevelser
 
Det er ikke altid nemt at identificere årsagen til angst, da det varierer fra person til person.
 
For nogle følger angsten dem hele livet med kroniske symptomer i vekslende grad. Det er dog muligt at lære at håndtere angsten, så den ikke ender med at styre ens liv.
 
Det er vigtigt ikke at undgå de situationer, ting, steder eller personer, der gør en angst. Det er nemlig med til at holde angsten i live, da man ikke konfronterer de ting, der gør en angst – og dermed finder man ikke ud af, at man faktisk godt kan håndtere situationen.
 
Det kan blive en hæmsko, da man udelukker sig selv fra ting, man gerne vil, som på sigt kan lede til forværring af angsten og sågar føre til depression.
 

Behandling af angst med NADA-akupunktur

NADA-akupunktur er en alternativ behandlingsform, der har vist lovende resultater i behandlingen af angstlidelser. Teknikken involverer, at man placerer små nåle i specifikke punkter i øret, hvilket fremmer afslapning og lindring af angstsymptomer.
 
Hos NADA-caféen tilbyder vi NADA-akupunktur som en komplementær behandling for angst. Vores engagerede og erfarne NADA-behandlere er klar til at hjælpe og støtte dig igennem behandlingen.
 
NADA-akupunktur har til formål at hjælpe dig med at genfinde en følelse af ro og balance i dit liv. Behandlingen kan bidrage til at:
 
 • reducere intensiteten af angstsymptomerne
 • hjælpe med søvnproblemer
 • forbedre koncentrationen
 • fremme en generel følelse af velvære
 
Et unikt aspekt ved NADA-akupunktur er, at behandlingen kan bruges sideløbende med andre former for behandling. Det vil sige, at NADA-akupunktur kan bruges som et supplement til traditionelle behandlingsmetoder som kognitiv terapi, medicin, motion og mindfulness.
 
Ved at kombinere flere behandlingsformer kan man få en individuelt tilpasset behandlingsplan, der adresserer hvert enkelt individs unikke symptomer og behov.
 
I NADA-caféen er vi engagerede for at støtte dig i din helbredelsesproces. Vi forstår kompleksiteten og udfordringerne ved at leve med angst, og vi er her for at hjælpe dig igennem hvert trin på din rejse mod bedre mental sundhed. 
 
Alle i vores team er uddannede NADA-behandlere og har stor forståelse for processen og de mange fordele, NADA-akupunktur tilbyder personer, der lider af angst.
 
Vi arbejder for at hjælpe vores klienter med at få mere velvære i deres liv.

Det siger tidligere deltagere

Mie Arend-Høyer
Mie Arend-HøyerNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

NADA-Café Købehavn er et skønt sted, der bidrager og skaber rum for mere kropsligt nærvær og mental bevidsthed og ro.

Man mødes kærligt og kan komme lige som man er og har det. Jeg anbefaler stedet på det kraftigste.
Jette
JetteNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Rolig og afstressende atmosfære med god mulighed for at finde ro i sig selv under NADA behandlingen.

Jeg kan varmt anbefale at tage derhen.
Salli Hansen
Salli HansenNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Et dejligt sted, hvor man føler sig meget velkommen.

Går derfra med skøn ro i kroppen.
Tonny Hansen
Tonny HansenNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Mig og min kone er startet på nada og efter få gange har jeg allerede fået en fantastisk søvn efter at have sovet dårligt de sidste 3 år, så vi kan kun anbefale det.
Eva Schmidt
Eva SchmidtNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Fedt koncept - Drop in akupunktur! Det er godt for både krop, sind og sjæl, og kan varmt anbefales.
Jette Priskorn
Jette PriskornNADA-Bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Nada er helt nyt for mig. Er startet et intensivt forløb og allerede efter første behandling kunne jeg mærke en stor forskel. Jeg kan bedre sove om natten, har mere ro i kroppen og kan trække vejret helt ned og ikke kun overfladisk. Det er fantastisk en i travl hverdag og nå kroppen er lidt mærket af diverse årsager. Derudover er det trygge og rolige omgivelser og et skønt personale.
Tidligere
Næste

Få en gratis og uforpligtende samtale

Hos NADA-café København tilbyder vi altid en samtale ude i din virksomhed, hvor vi kan fortælle om vores koncept, og hvorfor NADA kan være godt for netop din virksomhed.

Sammen kan vi tale om, hvilke tilbud der kunne fungere bedst for virksomheden og de ansatte.

Benyt kontaktformularen til at booke en gratis samtale.

Kontakt os

=