Stresshåndtering med NADA-akupunktur

Kortvarig stress er en naturlig og smart mekanisme, der gør det muligt for os at reagere og handle i ekstreme situationer. At leve med konstant stress kan derimod være udmattende og belastende og kan have store konsekvenser for dit helbred.

Kronisk stress kan lede til psykisk sygdom – kroppen er i konstant beredskab, som på sigt tærer enormt på kroppen og sindet. Stress er desværre blevet en “normal” bivirkning af livet i vores moderne samfund, men der er hjælp at hente, og effektive metoder til stresshåndtering er til rådighed.

Fra traditionelle metoder som psykoterapi, medicin, motion og mindfulness til komplementære behandlingsformer som NADA-akupunktur er der en  bred vifte af værktøjer, der kan hjælpe dig med at håndtere, reducere og blive helt fri fra din stress.

I indlægget her vil vi gennemgå emnet stress, dets forskellige former, hvordan det udvikler sig og kommer til udtryk, og hvilke symptomer du kan forvente. Vi vil gå ind i, hvordan livet med stress kan se ud, og hvilke skridt du selv kan tage for at reducere din stress.

Dertil vil vi også fortælle lidt om, hvordan NADA-akupunktur kan hjælpe på stress. Her i NADA-caféen tilbyder vores engagerede og dygtige behandlere skræddersyede forløb, der kan hjælpe dig videre mod et liv uden stress.

Sammen kan vi arbejde på at opbygge et liv uden et alarmsystem i evigt beredskab med mere ro og velvære.

 

Hvad er stress?

Stress er i sin essens en naturlig og fysiologisk reaktion på situationer, der opfattes som truende eller krævende. Det kan omfatte arbejdspres, familiære problemer, sygdom eller bare dagligdagens hektiske tempo.

I små portioner er stress ikke noget at være bange for; det hjælper os eksempelvis med at være mere produktive, når en deadline skal nås, eller når vi er ved at komme for sent til toget. 

Men når stress bliver en konstant del af livet, kan det føre til både fysiske og psykiske helbredsproblemer. Faktisk mister stress sine gavnlige kvaliteter allerede efter den første time. 

Disse helbredsproblemer er ofte meget alvorlige og kommer isoleret set med en helt anden skare af helbredsproblemer. Dette kan både indebære hjertesygdomme, angst, depression og søvnproblemer.

Symptomerne på stress kan variere, men inkluderer ofte:

 • Træthed
 • Irritabilitet
 • Hovedpine
 • Maveproblemer
 • Hjertebanken
 • Søvnløshed
 • Koncentrationsbesvær
 • En generel følelse af at være overvældet
 

Langvarig stress kan føre til mere alvorlige helbredstilstande, herunder højt blodtryk, hjertesygdomme, angst og depression.

 

Hvordan udvikler stress sig?

Stress udvikler sig typisk gradvist. Det starter ofte med mindre belastninger, der over tid bliver mere og mere krævende. 

Presset kan komme fra mange forskellige områder i livet, men det, der gør stress så udmattende, er, at belastningen, der måske startede fra arbejdet, bliver hevet med hjem. Derfor kan man hurtigt føle, at de små gøremål i hverdagen – som man ellers har været vant til at klare – også bliver en belastning.

Presset, der leder til kronisk stress, kan komme fra mange forskellige områder i livet, herunder arbejde, familie, helbred eller finanser. Det kommer ofte som et resultat af et krav, der her skal forstås som et bredt begreb. 

Det kan være krav på arbejdet, krav i privaten, eller det kan være følelsesmæssige krav. Forudsætningen for at opfylde disse er, at vi har de fornødne ressourcer til rådighed, hvor ressourcer skal forstås bredt i form af tid, økonomi, samt fysisk og psykisk overskud.

Når vi ikke har ressourcerne til at opfylde de krav, vi stilles, kan vi gå hen og blive stressede. Men fordi vi alle er forskellige og besidder forskellige ressourcer, er det meget op til det enkelte individ, hvordan vi kan opfylde kravene. 

Med andre ord: Det er forskelligt fra person til person, hvordan vi håndterer de situationer, vi står overfor. 

Det kan være svært at ændre på den måde, vi håndterer forskellige situationer, men der er mange redskaber, der kan hjælpe os med at håndtere udfordringerne mere hensigtsmæssigt. For når stressen ikke håndteres ordentligt i opløbet, kan det over tid føre til kronisk stress.

 

Hvordan føles stress?

Stress er en normal fysiologisk reaktion på udfordringer eller krav. Hvordan den kommer til udtryk, er op til det enkelte individ og deres situation. 

Nedenfor vil vi gennemgå nogle af de måder, hvorpå vi kan opleve stress:

 • Fysiske symptomer: Stress kan føre til forskellige fysiske reaktioner, såsom hovedpine, ondt i maven, problemer med søvn, muskelspændinger, hjertebanken, træthed og ændringer i appetit.
 • Følelsesmæssige symptomer: Følelsesmæssigt kan stress lede til angst, irritabilitet, depression, rastløshed og en følelse af overvældelse. Nogle oplever, at de har flere bekymringer, og andre får svært ved at koncentrere sig.
 • Adfærdsmæssige symptomer: Stress kan påvirke ens adfærd, der kan vise sig ved, at man trækker sig fra sociale aktiviteter eller ændrer sine rutiner. Nogle mennesker oplever ændringer i spise- og sovevaner, og i mere alvorlige tilfælde kan det føre til misbrug.
 • Kognitive symptomer: På det kognitive niveau kan stress give koncentrations- og hukommelsesbesvær – besvær med at træffe beslutninger, konstant bekymring og fokus på det negative.

Det er vigtigt at understrege, at symptomerne varierer fra person til person, og det er ikke sikkert, at man oplever alle de ovenstående symptomer. Det er også vigtigt at anerkende, at en vis mængde stress kan være sund og nødvendig, da det motiverer os til at håndtere udfordringer og nå vores mål. Men når stressen bliver konstant og overvældende, kan det skade vores fysiske og mentale sundhed.

Hvis du oplever nogle af ovenstående symptomer over en længere periode, er det en god idé at søge hjælp hos din læge eller selv tage nogle aktive skridt mod stresshåndtering. Det kan f.eks. være motion eller mindfulness. 

Er du dog ikke et sted, hvor du har overskud til dette, bør det første skridt være at søge hjælp hos din læge.

 

Hvordan kan man håndtere stress? Metoder til stresshåndtering

Der er mange forskellige metoder, der kan hjælpe med at reducere vores stressniveau og forbedre generelt velvære. I de følgende afsnit vil vi beskrive nogle af de ting, du kan gøre for at håndtere din stress.

Motion og fysisk aktivitet

Motion og fysisk aktivitet er en effektiv måde at reducere stress på, og det er faktisk noget af det bedste, du kan gøre for dit fysiske og mentale velvære. Når vi motionerer, udskiller og frigiver kroppen endorfiner, som er kroppens naturlige humør-boostere, der tilmed også dulmer fysisk og psykisk smerte.

Fysisk aktivitet hjælper også med at fjerne fokus fra stressende tanker, idet hjernen fokuserer på kroppen og bevægelsen i stedet. For mange stressramte kan det dog være svært at finde overskuddet til motion og fysisk aktivitet – men selv en kort gåtur kan hjælpe.

Mindfulness og meditation

Mindfulness og meditation kan hjælpe med at styrke dit fokus og din kropslige opmærksomhed, hvilket kan hjælpe med at reducere stress og angst.

Meditation involverer normalt at fokusere på vejrtrækningen og lade tanker komme og gå, uden vi tilknytter dem nogen betydning.

Mindfulness indebærer at være fuldt opmærksom på det indeværende øjeblik, hvilket kan hjælpe med at håndtere bekymringer om fremtiden eller afholde os fra at dvæle ved fortiden.

God søvn

God søvn er utroligt vigtigt for dit generelle ve og vel, og det er især vigtigt for stresshåndtering. Når vi er trætte, er vi mere sårbare over for stress, og sover vi ikke nok, får kroppen ikke lov til at restituere oven på en stresset dag.

Sørg for at få nok søvn hver nat. Har du problemer med at falde i søvn, kan mindfulness hjælpe – overvej også at søge lægehjælp, da en god nats søvn måske kan hjælpe dig helt af med stressen.

Sund kost

Sund kost er også et vigtigt aspekt af vores velvære og kan påvirke, hvordan vi har det. Kroppen har brug for de rette byggesten for at opretholde balance, og dem får vi gennem kosten. Så hjælp din krop ved at spise sundt.

Socialt samvær

Socialt samvær kan også være en stor stresslindring. Socialt samvær kan nemlig øge vores selvværd, give en følelse af at høre til, og det kan give os muligheden for at dele og tale om vores bekymringer.

Selvom det kan være fristende at trække sig tilbage, når man føler sig stresset, kan det at tilbringe tid med venner, familie eller endda kæledyr ofte hjælpe med at løfte humøret og reducere stressen.

Det er vigtigt at huske, at forskellige teknikker fungerer bedre for nogle mennesker end for andre. Det kan tage tid og eksperimentering at finde ud af, hvad der fungerer bedst for en selv.

Er stressen blevet uhåndterbar, eller er du for overvældet til at prøve noget af ovenstående, er det vigtigt at søge professionel hjælp!

 

NADA-akupunktur: Et effektivt stresshåndteringsredskab

NADA-akupunktur er en effektiv, komplementær behandlingsform, der kan lindre symptomer på stress. Behandlingen foregår ved, at man indsætter tynde nåle i specifikke punkter i øret. Dette kan hjælpe kroppen med at finde en indre ro og fremme velvære.

Forskning har vist, at NADA-akupunktur kan hjælpe med at reducere stress, forbedre søvn og styrke mental klarhed. Nogle mennesker oplever allerede en følelse af afslapning og ro allerede efter én behandling, hvor andre først oplever resultater efter flere behandlinger.

En af de største fordele ved NADA-akupunktur er, at du kan indgå i et behandlingsforløb, samtidig med at du modtager andre behandlingsformer.

Her i NADA-caféen står vores engagerede og dygtige team klar til at hjælpe dig på vejen mod bedre stresshåndtering. Sammen kan vi arbejde os med et liv fri fra stress.

Det siger tidligere deltagere

Mie Arend-Høyer
Mie Arend-HøyerNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

NADA-Café Købehavn er et skønt sted, der bidrager og skaber rum for mere kropsligt nærvær og mental bevidsthed og ro.

Man mødes kærligt og kan komme lige som man er og har det. Jeg anbefaler stedet på det kraftigste.
Jette
JetteNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Rolig og afstressende atmosfære med god mulighed for at finde ro i sig selv under NADA behandlingen.

Jeg kan varmt anbefale at tage derhen.
Salli Hansen
Salli HansenNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Et dejligt sted, hvor man føler sig meget velkommen.

Går derfra med skøn ro i kroppen.
Tonny Hansen
Tonny HansenNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Mig og min kone er startet på nada og efter få gange har jeg allerede fået en fantastisk søvn efter at have sovet dårligt de sidste 3 år, så vi kan kun anbefale det.
Eva Schmidt
Eva SchmidtNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Fedt koncept - Drop in akupunktur! Det er godt for både krop, sind og sjæl, og kan varmt anbefales.
Jette Priskorn
Jette PriskornNADA-Bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Nada er helt nyt for mig. Er startet et intensivt forløb og allerede efter første behandling kunne jeg mærke en stor forskel. Jeg kan bedre sove om natten, har mere ro i kroppen og kan trække vejret helt ned og ikke kun overfladisk. Det er fantastisk en i travl hverdag og nå kroppen er lidt mærket af diverse årsager. Derudover er det trygge og rolige omgivelser og et skønt personale.
Tidligere
Næste

Få en gratis og uforpligtende samtale

Hos NADA-café København tilbyder vi altid en samtale ude i din virksomhed, hvor vi kan fortælle om vores koncept, og hvorfor NADA kan være godt for netop din virksomhed.

Sammen kan vi tale om, hvilke tilbud der kunne fungere bedst for virksomheden og de ansatte.

Benyt kontaktformularen til at booke en gratis samtale.

Kontakt os

=