Søvnforbedring: Kom dine søvnproblemer til livs
med NADA-akupunktur

At have søvnproblemer er en frustrerende og udmattende oplevelse, der kan medføre flere problemer end blot at føle sig træt i dagtimerne. Problemer med søvnen kan gå ud over din fysiske og psykiske sundhed – og søvn er generelt bare utrolig vigtig for vores ve og vel.

Men det er vigtigt at huske på, at der er hjælp at hente. Fra optimering af søvnhygiejne til medicin og komplementære behandlingsformer som NADA-akupunktur er der en bred vifte af værktøjer til rådighed, som kan hjælpe dig med at sove bedre.

I dette indlæg vil vi dykke ned i emnet søvn, dets forskellige faser, hvordan den kan blive forstyrret og hvilke symptomer søvnproblemer kan give. Vi vil også uddybe, hvordan livet bliver påvirket af dårlig søvn, og hvordan du kan få den gode nattesøvn tilbage.

Og det kan du blandt andet med NADA-akupunktur, som vi tilbyder her i NADA-caféen. Læs meget mere om mulighederne med NADA-akupunktur i forhold til søvn her i indlægget.

 

Hvad er søvnproblemer?

Søvnproblemer er en betegnelse for forskellige forhold, der påvirker ens evne til at falde i søvn eller sove godt. Det kan både indebære søvnløshed, søvnapnø, urolige ben (Restless Legs Syndrome, RLS) og mange andre problemstillinger.

Søvnproblemer er mere almindelige, end man tror, og det kan ramme alle – uanset alder og helbred.

Hvis man lider af søvnproblemer, kan det resultere i fysiske, psykologiske, sociale og kognitive problemer. Søvnproblemer kan blandt andet påvirke:

 • Dit humør
 • Dit energiniveau
 • Din evne til at fungere i dagligdagen.

Og derudover kan søvnproblemer i værste fald føre til langvarige helbredsproblemer. 

Der er altså ingen tvivl om, at søvn er utroligt vigtigt for kroppens funktion. Det er gennem søvnen, at kroppen får lov til at restituere, gendanne celler og andre kropslige funktioner.

Symptomerne på søvnproblemer kan variere, men omfatter ofte:

 • Problemer med at falde i søvn
 • At vågne op i løbet af natten
 • Følelsen af ikke at være udhvilet
 • Overdreven træthed i løbet af dagen
 • Koncentrationsproblemer 
 • En ændring af det daglige humør.
 

Hvad er årsagen til søvnproblemer?

Søvnproblemer udvikler sig over tid og af mange forskellige grunde. Det kan skyldes stress, ændringer i skema og rutiner, dit fysiske eller mentale helbred og endda din livsstil. Ofte er det en kombination af flere faktorer, der bidrager til udviklingen af søvnproblemer.

Stress og angst er nogle af de mest almindelige årsager til søvnproblemer. Stress og angst kan forstyrre søvncyklussen og gøre det enormt svært at falde i søvn eller opnå en dyb søvn.

Har man sygdomme som diabetes og hjertesygdomme, eller neurologiske lidelser såsom Parkinsons sygdom eller Restless Legs Syndrome, kan det også lede til forstyrrelse af søvnen. Derudover kan psykiske sygdomme også ledsages af søvnproblemer, hvad end det er depression, skizofreni eller ADHD.

Dertil er der også søvnlidelser som søvnapnø, hvor vejrtrækningen stopper og starter under søvn, hvilket kan være en meget alvorlig lidelse.

Din livsstil spiller også en stor rolle i forhold til din evne til at falde i søvn, ligesom det også kan påvirke kvaliteten af din søvn. Har du en uregelmæssig sengetid, spiser meget inden sengetid, drikker alkohol eller koffein tæt på sengetid, kan det have en negativ indflydelse på din søvn og dermed bidrage til søvnproblemer.

Der kan være mange årsager til søvnproblemer, og hvis du oplever problemer med din søvn, bør du kontakte din læge for at finde ud af, hvad den bagvedliggende årsag kan være.

 

Hvad er symptomerne på søvnproblemer?

Der er mange symptomer på søvnproblemer, og de kan variere afhængigt af, hvilken årsag der ligger bag.

Nogle af symptomerne kan bl.a. være:

 1. Problemer med at falde i søvn: Du ligger og vender og drejer dig til langt ud på natten. Dette er ikke et problem, hvis det er et enkeltstående tilfælde, men sker det nat efter nat, bør du kigge på din søvnhygiejne eller søge hjælp.
 2. Vågner op i løbet af natten: Det er ikke unormalt at vågne op om natten for at gå på toilettet, men det er møgirriterende. Sker det ofte eller hele tiden – uden du skal på toilettet – ligger der højst sandsynligt en grund bag, som en læge kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad er.
 3. Du vågner tidligt: Vågner du tidligt og gør det konsekvent, uden at du kan falde i søvn igen, kan det have store konsekvenser for kvaliteten af din søvn.
 4. Du føler dig træt: Føler du dig kronisk træt, selvom du har sovet hele natten igennem, kan dette være tegn på søvnproblemer, og det kan i værste fald være søvnapnø. 
 5. Irritabilitet, humørsvingninger eller angst: Psykiske reaktioner kan være symptomer på dårlig søvn. Føler du, at du sover godt, men har du pludselig opdaget ændringer i din adfærd, kan det være, at det er pga. søvnproblemer.
 6. Problemer med koncentration og hukommelse: Sover man ikke, eller sover man utroligt dårligt, leder det unægteligt til problemer med vores kognitive evner. Det kan vise sig ved, at man pludselig har utroligt svært ved at koncentrere sig, og at man glemmer ting, man normalt ikke ville.
 7. Søvnangst: Bekymringer og stress, der baserer sig på det at falde i søvn, kan lede til dårlig søvn. Det er en ond, selvforstærkende cirkel, der leder til dårlig nattesøvn, fordi vi er så opsatte på at få en god nattesøvn, at det bliver umuligt.
 

Hvordan kan NADA-akupunktur hjælpe med at forbedre søvn?

NADA-akupunktur er en særlig form for akupunktur, der fokuserer på fem specifikke punkter i øret. Ved at lægge et pres på disse fokuspunkter i øret kan det tvinge kroppen til at slappe af, hvilket kan hjælpe på søvnproblemer. 
 
Det er en form for akupunktur, der oprindeligt blev brugt til at lindre symptomerne for stofmisbrug, hvoraf en af disse er søvnproblemer. Og især her har metoden vist sig at være yderst effektiv.
 
Mekanismen bag NADA-akupunktur er ikke fuldt ud forstået, men behandlingen lader til at genoprette en balance i kroppen og lindre stress og angst, som begge kan bidrage til søvnproblemer. Derudover fremmer NADA-akupunktur også evnen til at slappe af, som kan forbedre søvnproblemer.
 
Selvom flere undersøgelser er nødvendige for at fastslå effektiviteten af NADA-akupunktur for søvnproblemer, har mange mennesker fundet lindring ved at bruge denne behandlingsmetode.
 
Det er vigtigt at bemærke, at NADA-akupunktur, ligesom enhver anden behandling, ikke vil være effektiv for alle. 
 
Det er derfor vigtigt, at du taler med din læge for at afgøre, om der ligger noget andet bag dine søvnproblemer, som kun kan klares med medicinske midler. Derfor er NADA-akupunktur typisk en del af en større behandlingsplan for søvnproblemer, som kan omfatte alt fra livsstilsændringer, medicin og andre former for terapi.
 
Vi står klar til at hjælpe alle vores klienter med at komme tilbage til en god nats søvn. Tag kontakt i dag og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med dine søvnproblemer.

Det siger tidligere deltagere

Mie Arend-Høyer
Mie Arend-HøyerNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

NADA-Café Købehavn er et skønt sted, der bidrager og skaber rum for mere kropsligt nærvær og mental bevidsthed og ro.

Man mødes kærligt og kan komme lige som man er og har det. Jeg anbefaler stedet på det kraftigste.
Jette
JetteNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Rolig og afstressende atmosfære med god mulighed for at finde ro i sig selv under NADA behandlingen.

Jeg kan varmt anbefale at tage derhen.
Salli Hansen
Salli HansenNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Et dejligt sted, hvor man føler sig meget velkommen.

Går derfra med skøn ro i kroppen.
Tonny Hansen
Tonny HansenNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Mig og min kone er startet på nada og efter få gange har jeg allerede fået en fantastisk søvn efter at have sovet dårligt de sidste 3 år, så vi kan kun anbefale det.
Eva Schmidt
Eva SchmidtNADA-bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Fedt koncept - Drop in akupunktur! Det er godt for både krop, sind og sjæl, og kan varmt anbefales.
Jette Priskorn
Jette PriskornNADA-Bruger
Læs mere
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Nada er helt nyt for mig. Er startet et intensivt forløb og allerede efter første behandling kunne jeg mærke en stor forskel. Jeg kan bedre sove om natten, har mere ro i kroppen og kan trække vejret helt ned og ikke kun overfladisk. Det er fantastisk en i travl hverdag og nå kroppen er lidt mærket af diverse årsager. Derudover er det trygge og rolige omgivelser og et skønt personale.
Tidligere
Næste

Få en gratis og uforpligtende samtale

Hos NADA-café København tilbyder vi altid en samtale ude i din virksomhed, hvor vi kan fortælle om vores koncept, og hvorfor NADA kan være godt for netop din virksomhed.

Sammen kan vi tale om, hvilke tilbud der kunne fungere bedst for virksomheden og de ansatte.

Benyt kontaktformularen til at booke en gratis samtale.

Kontakt os

=